Exposició “El cultiu de l’amor propi” per ENERI ILLUSTRATIONS

Presentem l’exposició d’aquest mes amb molta il·lusió. Una obra de moure’t per dintre, i una artista de les que enganxen. La Irene i la seva obra són tan especials que ningú millor que ella mateixa per explicar amb sentit allò que fa. A continuació us deixo amb ella…


“El cultiu de l’amor propi” il·lustra el transcurs de l’amor propi, des de la sembra fins a la recol·lecta de la collita. L’amor propi no neix d’un dia per l’altre ni sorgeix del no res. S’ha de cultivar, mica en mica, i regar-lo amb petits actes d’amor. Està a les teves mans fer-te sentir bé, cuidar-te, estimar-te, respectar-te, escoltar-te, abraçar-te, pensar-te… Ningú ho farà per tu. Que t’estimin depèn de tu i de ningú més. Perquè tu ets amor.

QUI ÉS L’ARTISTA QUE S’AMAGA DARRERE D’ENERI ILLUSTRATIONS?

Em dic Irene, tinc un quart de segle d’experiència en aquesta vida i les meves arrels es troben a un poble molt petit de la comarca d’Osona. Sóc moltes coses i entre elles una és ser la artista que s’amaga darrera d’Eneri Illustrations. A dia d’avui, visc a Barcelona, on compagino el meu dia a dia com a investigadora en neurociència cognitiva amb la de il·lustradora afectiva.

Fa gairebé dos anys vaig decidir aventurar-me a fer treball de creixement personal amb l’ajuda d’una terapeuta humanista, la alimentació, la meditació i la ioga. Quan portava pocs mesos va néixer en mi la necessitat de dibuixar tot allò que sentia dins meu i que no em sortia a través de les paraules. Mica en mica, em vaig anar retrobant amb la meva part més íntima, creativa, vital i artística, i vaig connectar molt amb les ganes de dibuixar de quan era petita. Fa un any vaig decidir compartir amb el món les meves il·lustracions sota el nom d’”Eneri Illustrations”, on Eneri (que és el meu nom al revés) és el pseudònim que utilitzava de petita quan firmava els dibuixos que feia i regalava a les persones del meu entorn.

Dibuixar, per mi, és un acte molt íntim i em dóna la oportunitat d’escoltar-me, entendre’m, “rascar una miqueta” i qüestionar-me. M’entusiasma utilitzar les meves dots artístiques per immortalitzar en quatre línies totes les sensacions, vivències i emocions que sento en tot moment. Heus aquí perquè m’autodenomino “il·lustradora afectiva”.

Actualment, utilitzo el meu blog (www.enerillustrations.com) i l’Instagram (@enerillustrations) per compartir part del meu procés de creixement personal i artístic (els dos van de la mà) amb tothom qui vulgui. A part de crear il·lustracions pròpies d’una forma més terapèutica, dedico part del meu temps i de la meva energia a fer encàrrecs personalitzats de tot tipus i a preparar exposicions ens els cercles pels quals em moc.


Doncs això és tot, que no és poc… Us esperem dilluns 10 de desembre a partir de les 20h al Tabarlot, amb la Irene i la seva obra. Xarrarem de l’art, de la vida i de les persones, riurem, ens emocionarem, i ens anirem a casa amb la mateixa sensació collonuda que ens anem sempre després d’una tabarlotada, amb el cor ple, el somriure a la cara,  i la il·lusió a la pell.